Onko data kunnossa, onko data omaa?

Data keskiössä, useimmilla

Aivan pienimmissä järjestöissä niin aktiivit kuin lahjoittajat tunnetaan. Mutta vain pienimmissä. Lähes aina ihmisten puhuttelu, lahjoitusprosessiin liittyvät toimenpiteet perustuvat dataan. Onko data kunnossa, onko data omaa, se on se iso kysymys. Luen paljon varainhankintateemaan liittyviä uutiskirjeitä ja data oli tässä herätteessä ansiokkaasti joskin kovin tiiviisti esillä.

Blogisarjan alussa vuosia sitten kirjoitimme sisällönhallinnasta, tietorakenteista ja sysemaattisesta tietämyksehallinnasta, joka tuolloin oli aivan liian usein täysin hoitamatta. Asiassa on edistytty paljon myös pienemmissä järjestöissä mutta valmista maailmasta ei ole tullut.

Ellei ole tietoa ihmisistä, kohderyhmistä, ei ole mahdollisuutta viestiä systemaattsesti ja edetä kohti konversiotavoitteita – mitä ne sitten ovatkin. Tietoa ihmisten  kiinnostuksista ja heidän osallistumisestaan kannattaa tallentaa, pieninä erinä mutta kohtalaisen usein. Tieto ei pysy kunnossa ellei sitä päivitetä: osoitteet, sukunimet, intressien kohteet… Tarvitaan tekniikkaa, jolla tieto saadaan hallitusti talteen ja jossa sitä voidaan ylläpitää. Ilman kohtuutonta vaivaa niin järjestön kuin kontaktin kannalta. Tähän Tietopiirillä on tarjolla työvälineet sekä osaaminen. Järjestön CRM, TP Fons on rakennettu järjestöjä varten ja sitä jatkokehitetään asiakkaidemme palautteen perusteella. Aihealue osataan niin teoriassa kuin käytännössä, jututa meitä niin oivallat.

Varainhankintatiimin systemaattinen työ ja kyky päättää toimenpiteistä

Data on kaiken perusta ja oikea data kerrytetään systemaattisella varainhankinnan suunnitelmalla, johon sitoudutaan. Strategia, taktiikka, tavoitteet, vuosikello ja seuranta. Siinä tärkeimmät. Tässä blogissa viitattu uutiskirje mainitsee ”häiritsijät”, jollaisena esimerkiksi hallituksen jäsenet voivat esiintyä. Prosessin ulkopuolisia kysymyksiä, selvityspyyntöjä tai tehtyjen päätösten kyseenalaistamista. Näin ei pidä tapahtua. Johto tuottaa suunnitelman yhdesä henkilöstön kanssa ja tämän hallitus hyväksyy tai hylkää. Johto  vastaa hallitukselle siitä miten onnistuttiin. Mutta välipuheita ei sallita.

Kukin järjestö toimii omalla tavallaan mutta on kovin mahdollista, että toteuttamispäätösten puuttuminen voi olla melko yleistä. Tai sitten koko suunnitelma tavoitteineen on kovin köykäinen eikä mitenkään realistinen. Raha on yhä tiukemmassa ja järjestöjen soisi voivan keskittyä omaehtoiseen varainhankintaan mahdollisimman täydellä panoksella.

Kunnossa ja omaa

Mikä meillä monilla on näinä aikoina kunnossa ja omaa – on aika. Nautitaan kesästä ja kuullaan miten patterit latautuu. Hyvää kesää Tietopiirin puolesta.

_________________________________________________________________________________________________________________

Autamme Tietopiiri Oy:ssä järjestöjä jäsen- ja vapaaehtoishallinnan ohella varainhankinnan kehittämisessä ja ihmisten piilossa olevien lahjoitusresurssien hyödyntämisessä. TP FONS -järjestöjen toiminnanohjaus on suunniteltu palvelemaan järjestöjä ja erityisesti heidän pitkälle automatisoitua varainhankintaa – olkoon lahjoituksena sitten aika, sitoutuminen, osaaminen, suosittelu tai raha.

Ota yhteyttä

Ilkka Harjula potretti

Ilkka Harjula
0400-545 767
ilkka.harjula@tietopiiri.fi