Sisältömarkkinointi on keino tavoittaa kohderyhmä edullisesti

Sisältömarkkinointi – panostus erittäin suositeltavaa

Sisältömarkkinointi on keino tavoittaa kohderyhm edullisesti. Sisältömarkkinoinnilla tarkoitetaan strategista viestinnän ja markkinoinnin tapaa, jossa yhteisö luo ja jakaa kohderyhmälleen arvokasta ja merkityksellistä sisältöä. Tavoitteena on houkutella ja sitouttaa tarkasti määritetty kohderyhmä. Tavoiteltava konversio eli mitä ihmiset saadaan tekemään, voi olla esimerkiksi vapaaehtoistyöntekijöiden hankkiminen tai varainhankinta. Vuodelta 2016 olevan tutkimuksen mukaan  (Content Marketing Institute & Backbaus) non profit -toimijoiden tärkeimmät markkinoinnilliset tavoitteet ovat kohderyhmän sitouttaminen, yhteisön tunnettuus ja brändi sekä kohderyhmän kuten lahjoittajien pitäminen yhteisön lähipiirissä. Samassa tutkimuksessa kerrotaan, että yli 80% järjestöistä ilmoittaa, että varainhankinta on tärkeä sisältömarkkinoinnin tavoite, 30%:lle jopa tärkein.

Kun järjestön tunnettuus on erittäin hyvä ja brändi kunnossa, ihmiset ottavat yhteyttä suoraan. Hyvin tyypillisesti ihmiset etsivät vastauksia haasteisiinsa verkon kautta, mistä löytyy ratkaisu akuuttiin kipuun, joka voi olla tiedontarve tai jokin tietty palvelu tai osallistumistapa. Miten pärjään ADHD-teinin kanssa, missä voin vaikuttaa minulle tärkeän luontokohteen suojelussa jne. Kun järjestö vastaa verkkosivullaan niihin asioihin, joita kyseinen yhteisö nimenomaan tehtävänään ratkoo, ollaan lähellä ydintä.

Ei organisaatiokaavioita vaan vastauksia. Huolella laaditut blogit ovat toimiva keino vastata ihmisten esittämiin kysymyksiin ja tuoda täsmälleen oikeita ihmisiä järjestön verkkosivulle. Blogeilla saa myös osoitettua, että järjestön ammattilaisilla on yksityiskohtien ohella hallussaan ns. iso kuva.

Inbound marketing – oikeita ihmisiä saitille kustannuksitta

Lähestymistapa on hyvin erilainen verrattuna perinteiseen viestintään, jossa yhteisö kertoo toiminnastaan ja organisaatiostaan. Ja jossa yhteydenottoja järjestöön edeltää jokin toimenpide kuten kampanja, toimituksellinen artikkeli tai mainos. Jos järjestö onnistuu saamaan sivuilleen liikennettä ja vieläpä täsmälleen oikeasta kohderyhmästä, on asia hyvin merkittävä niin tavoitteiden saavuttamisen kuin kustannusten kannalta.

Täydellinenkään sisältö ei yksin riitä

Laadukas sisältö on keskeisin asia mutta panostus sisällöntuotantoon on turhaa ellei sisältö ole helposti löydettävissä. Hakukoneoptimointi on eräs kriittisen tärkeä asia. Otsikoinnit, tägäykset, linkitykset, mobiilioptimointi… Aiheesta voit lukea tarkemmin, oikein selkokielisesti täältä.

Hyvä, sisältö on nyt kohdallaan ja löydettävissä. Kun asiat ovat mallillaan, sivusto on selkeä ja niin sisältöelementit kuin toimintokehotteet on sovitettu huomioiden kohderyhmän, järjestön ydinviestit sekä konversiotavoitteet. Eikä urakka ikinä valmiiksi tule: sisällön on uudistuttava säännöllisesti – myös sillä on vaikutusta hakutulosten rankingiin.

Inbound marketing tarkemmin seuraavassa blogissa

Kuinka houkutella ja sitouttaa ihmisiä toimintaan inbound marketingin keinoin, siitä seuraavassa blogipostauksessa.  Kirjoituksesta tulee tämän postauksen suora jatko-osa.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Autamme Tietopiiri Oy:ssä järjestöjä jäsen- ja vapaaehtoishallinnan ohella varainhankinnan kehittämisessä ja ihmisten piilossa olevien lahjoitusresurssien hyödyntämisessä. TP FONS -järjestöjen toiminnanohjaus on suunniteltu palvelemaan järjestöjä ja erityisesti heidän pitkälle automatisoitua varainhankintaa – olkoon lahjoituksena sitten aika, sitoutuminen, osaaminen, suosittelu tai raha. (Artikkelin kuva: Pixabay)

Ota yhteyttä

Ilkka Harjula potretti

Ilkka Harjula
0400-545 767
ilkka.harjula@tietopiiri.fi